Zitplaatsen in het Magic Circus

Entreeprijzen

    Tot 12 jr.:   Vanaf 12 jr.:
Zijtribune   €16,00   €19,00
Front Tribune   €19,00   €21,00
Stoelen   €21,00   €23,00
  • Online en Primera verkoop tot 180 min. voor de show.
  • Bovenstaande prijzen zijn exclusief de servicekosten voor online of Primera aanschaf.
  • Circuskassa open vanaf een uur voor iedere show.

Kaartverkoop

BESTEL HIER

MAGIC CIRCUS NIET NAAR VROESENPARK

Nesselande 19 maart 2018
Magic Circus gelast de geplande voorstellingen in het Blijdorpse Vroesenpark af. Niet uit eigen wil, het circus wil dolgraag op deze officiele evenementenlocatie spelen. Alleen lijkt het er op dat Stadsbeheer koste wat het kost de komst van het circus wil verhinderen. 
 
Directeur Maurice Veldkamp legt uit: “We hebben in de eerste helft van januari de vergunning aangevraagd. Vervolgens komt er pas op 1 maart een negatief advies van Stadsbeheer omdat het Vroesenpark te drassig zou zijn." Direct heeft het circus om een gesprek met Stadsbeheer verzocht. De reactie was een email op 8 maart met een onwerkbaar alternatief. Pas op 13 maart toonde Stadsbeheer zich bereid om gezamenlijk een bezoek aan de locatie te brengen.

Ter plaatse was er een ontmoeting met ambtenaar Niels H. (Medewerker Beheer & Uitvoering bij Stadsbeheer Gebiedskantoor Noord Oost) Veldkamp: "We gaven aan hoe wij de wagens en de tent zo konden neerzetten dat het geen probleem zou opleveren voor het terrein, de bomen, de drainage en de reguliere parkbezoekers. Wij verzorgen al jaren in de herfst voorstellingen midden in  het monumentale Wilhelminapark in Utrecht zonder schade aan te richten. Dus ook het Vroesenpark zou bij ons in veilige handen zijn. Niels H. zou er 14 maart meteen op terugkomen. Pas in de loop van de middag van 15 maart  komt er een nieuw negatief advies met bezwaren die door ons eerder al weerlegd waren. Blijkbaar had Niels H. geen karakter en bevoegdheid genoeg om ter plekke een beslissing te nemen.”

Directeur Veldkamp heeft de indruk in een competentiestrijd tussen gemeentelijke diensten terecht gekomen te zijn. “Officieel is het Vroesenpark een evenementenlocatie maar de groenzoeters van Stadsbeheer hebben blijkbaar liever niet dat de Rotterdammers het park gebruiken en proberen met ongegronde negatieve adviezen vol lariekoek te verhinderen dat de Afdeling Vergunningen toestemming verleent. Kwalijk en onprofessioneel. Sabotage ten koste van een florerend circusbedrijf met de bewoners van Blijdorp als slachtoffer.”
Omdat de vooruitzichten voor een optreden in het Vroesenpark in eerste aanleg gunstig waren, is de locatie gewoon opgenomen in het tourneeschema. Inmiddels zijn er dan ook al heel wat kaarten voor de voorstellingen daar verkocht. Houders van gekochte kaarten zal rechtstreeks een alternatief worden geboden.

Het circus heeft een advocaat in de arm genomen om te onderzoeken of de geleden schade op Niels H. en/of Stadsbeheer Gebiedskantoor Noord Oost verhaald zal worden. Veldkamp:”We hebben een prima relatie met de Gemeente Rotterdam  en de Afdeling Vergunningen. Wij zijn van mening dat ambtenaren goed hun werk behoren te doen en niet ondeskundig moeten sjoemelen en bewust zaken vertragen.  Wij worden op ons gedrag aangesproken. Ambtenaren dus ook.”
 
NESSELANDE
Magic Circus blijft nu langer in Nesselande staan aan de Siciliëboulevard direct naast de JUMBO. Iedereen die al kaarten had voor de shows in het Vroesenpark is inmiddels op de hoogte gesteld dat zij naar Nesselande kunnen komen met hun kaarten. Zaterdag 24 en zondag 25 maart geeft het circus daar nu extra shows om 16.00 uur. 
 
Veldkamp:”Wij hopen zeker in de toekomst nog in Blijdorp onze Magic Dome op te kunnen bouwen. Als Sociaal Circus brengen wij cultuur in de wijken en Blijdorp verdient het om ook van Rotterdams favoriete Stadscircus te genieten.”
Kies voor Magic CircusPolitici aan de leugendetector?

Magic Circus geeft stemadvies

Magic Circus, het Nederlansds Stadscircus raast momenteel door de Rotterdamse wijken. De nieuwe show ‘Hoe Dan?! komt goed aan en veel gezinnen zijn al een kijkje komen nemen. Het maatschappelijk betrokken circus klimt nu echter op de barricaden tegen de lokale politieke terreur. “Wij zijn er inmiddels aan gewend dat we misbruikt worden. Althans, het begrip circus. En dan zeker de term ‘verkiezingscircus’ .” aldus directeur Maurice Veldkamp. “Die term wordt steevast gebruikt als er een turbulente mengeling van leugentjes (al dan niet om bestwil), opportunisme en hoogdravende idealen over het teleurgestelde stemvee wordt uitgestort. Dat heeft niets te maken met de vrolijke en bloeiende cultuurvorm waarvan dit jaar wereldwijd het 250-jarig bestaan gevierd wordt.”

Veldkamp, jarenlang als spreekstalmeester hét gezicht van Kerstcircus Ahoy’ vervolgt: “Magic Circus is een strak georganiseerd bedrijf met zuivere doelstellingen. Daarom zijn we het zat met de mallemolen van de politiek vergeleken te worden. Al helemaal als we in diverse steden geconfronteerd worden met een wildgroei aan politieke reclameborden, wervend voor het ene groepje na het andere. Verbazingwekkend want vrijwel overal is zelf reclameborden zetten niet meer toegestaan. Dat mag alleen geschieden door bedrijven die zich daarvoor duur laten betalen. Maar de politiek heeft zichzelf van de regeltjes uitgezonderd en zet ‘illegale’ borden op plekken waar anderen zelfs vroeger nooit mochten plaatsen vanwege het creëren van gevaarlijke verkeerssituaties, bijvoorbeeld bij rotondes.”

Tijd voor actie. Daarom schitteren vanaf nu Magic-verkiezingsposters op straat. Met echte mensen en echte normen en waarden. Veldkamp: “Rotterdammers, wij doen wat wij beloven. Kies voor je gezin. Kies voor Magic Circus! De enige keuze die vreugde en blijdschap zal brengen.”

Iedere stemgerechtigde die tot 21 maart het Magic Circus bezoekt, krijgt op wens een gratis stemadvies aan de circuskassa. Dat alles vooruitlopend op het grote leugendebat. In dat kader wordt er ook iedere voorstelling een authentieke leugendetector gedemonstreerd. De lijsttrekkers zijn bij deze van harte uitgenodigd. Welke politicus durft zich in het Magic Circus te laten testen?

Magic Circus is nog t/m 25 maart te bewonderen in de Rotterdamse wijken. Daarna is het Nederlands Stadscircus bewonderen in Amsterdam, Zwolle, Amersfoort en Utrecht. Houdt dit bijzondere circus in de gaten via www.magic-circus.nl.

Kies Magic Circus! Kies Magic Circus! Kies Magic Circus!
In 2017 geeft de Amsterdamse Stadspas haar houders de mogelijkheid om ons op al onze Amsterdamse locaties voor slechts €1,- te bezoeken. De kaarten zijn niet verkrijgbaar in de voorverkoop, maar enkel aan de circuskassa. De circuskassa gaat altijd een uur voor iedere show open. Geldig t/m eind mei 2017.

LET OP! De Stadspas heeft een aantal restricties op deze aanbieding. De actie staat alleen op de kinderpas. Per kinderpas kan 1 kind met een begeleider voor 1€,- p.p. naar het circus. Verder stelt de Amsterdamse Stadspas een maximum aan het aantal evenementen dat je per maand kan bezoeken. Voor de exacte voorwaarden verwijzen wij naar de e-mail die alle houders van de Stadspas ontvangen hebben.

MAGIC CIRCUS LOOPT WEEK VERTRAGING OP

“We vinden het heel erg, nog nooit eerder hebben we onze tourneestart moeten uitstellen. Maar dit jaar zullen we nu toch een week later beginnen dan gepland.”, aldus Maurice Veldkamp, directeur van het Magic Circus. Het circus lag goed op schema in de voorbereidingen, maar toen ontdekte men een technische onvolkomenheid. Veldkamp: “Het is oplosbaar, maar helaas duurt de oplossing langer dan wij gehoopt hadden. Er is ons toegezegd dat e.e.a. nu op tijd opgelost is. Gelukkig maar, dan kunnen we onze vaste bezoekers op het Deliplein nog steeds onze nieuwe show “Te Koop” presenteren.

De voorstellingen op het Deliplein zullen nu enkel vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart plaatsvinden. Dagelijks om 16.00 uur. Kaarten die voor de overige Deliplein data gekocht waren kunnen worden omgeruild voor een andere datum. Tickets zijn te koop via www.magic-circus.nl

Fijne feestdagen allemaal! Vanaf 24 februari zijn we weer op tournee!

Magic Circus, het Nederlands Stadscircus, heeft tot nu toe geen dalende bezoekersaantallen door de killerclowns. “We zijn nog steeds één van Nederlands meest succesvolle circussen. In het verleden hebben we mensen van hun clownsfobie afgeholpen, we vinden deze nieuwe hype verre van grappig. Het is schandalig en gewoon zielig. Zielig dat deze mensen niet in staat zijn om zelf iets leuks te bedenken en gewoon videotjes die ze op YouTube gezien hebben zelf willen nadoen. Get a life!”

GEEN CLOWNS
Directeur Maurice Veldkamp: ”Eigenlijk hebben deze figuren niets te maken met echte clowns. Een echte clown of circusclown ziet er niet zo uit. Dit soort clowns zijn puur gebaseerd op de Hollywood-image van hoe een clown eruit zou horen te zien. Alle piraten zien er ook niet uit als Jack Sparrow.”

Circus woordvoerder Piet-Hein Out: “We hebben een dubbel gevoel over alle aandacht die hier aan besteed wordt. Vroeger zou zoiets afgedaan zijn als ‘kattenkwaad’ en de idioot in kwestie zou wellicht een rode neus bezorgd krijgen van een vuist van een voorbijganger. Aan de andere kant snappen we heel goed wat voor een impact dit kan hebben op jonge kinderen. Hierbij speelt het feit dat iemand zich als Hollywood horrorclown verkleed geen rol, ze hadden ook voor een andere outfit kunnen kiezen. Als iemand met een Mark Rutte masker en een mes achter kinderen aan zou rennen, dan zou de impact op de kinderen net zo groot geweest zijn. Feit blijft wel dat er nu steeds meer copycats opduiken die hunkeren naar aandacht. Dat is triest.”

CLOWNFOBIE
Magic Circus is een circus met een sociale missie. Out: ”Wij werken actief mee aan het verbeteren van de sociale cohesie in de wijken waar wij shows geven, hebben eigen lesmateriaal ontwikkeld voor circusprojecten in het basisonderwijs en we hebben een aantal mensen van hun clownfobie (coulrofobie) afgeholpen. Onze clown Jofri is de beste circusclown van Nederland en tevens Nederlands Kampioen goochelen. Hij draagt vrijwel geen schmink en toen iemand zich meldde die aangaf coulrofobie te hebben, bood een ongeschminkte Jofri aan om het schminken bij te wonen. Voor sommigen is namelijk een compleet “masker” van schmink het engst omdat ze niet weten wie erachter zit.”

Coulrofie kan makkelijk behandelt worden. Er zijn een paar eenvoudige oefeningen waardoor de emoties en gevoelens die je onbewust gekoppeld hebt aan het beeld van een clown worden losgekoppeld. Door het loskoppelen kan je weer ongestoord verder met je leven. Circusdirecteur Veldkamp: “Iedereen met een fobie voor clowns is van harte welkom om Jofri zonder schmink te ontmoeten en te ervaren hoe hij eigenlijk gewoon hetzelfde blijft terwijl er wat schmink accenten op zijn gezicht verschijnen.”
Zondag 25 september was het Magic Circus weer eens op televisie. Joy & Bart van het gelijknamige televisieprogramma op Nickelodeon waren op bezoek en deden verslag van hun dag in het Magic Circus. Uitzending gemist? Geen nood BEKIJK HIER DE UITZENDING TERUG.
Clown Jofri in De Koepel, Haarlem

De Koepel in Haarlem is maandagmiddag voor een half uurtje omgetoverd tot een circusgebouw. Magic Circus, het Nederlands Stadscircus gaf de asielzoekers een voorproefje van hun show Sottosopra welke deze week van dinsdag t/m donderdag te beleven is in het Reinaldapark. 

Directeur Maurice Veldkamp: “We zijn geen normaal circus. Als Stadscircus zijn we moderner en gewaagder qua show, maar bovenal zijn we socialer. Zo organiseren we regelmatig diverse projecten en acties om de sociale cohesie te bevorderen. 

Daarom roepen we hierbij heel Haarlem op om een oudere, de eenzame buurvrouw, een gehandicapte of een asielzoeker mee te nemen naar een van onze shows. Samen genieten is toch veel leuker dan alleen? Al helemaal als je weet dat je er iemand anders ook een groot plezier mee doet.”

Getuige het enthousiasme en het applaus van de aanwezigen in de koepel is het circus een bezoek meer dan waard. Veldkamp: ”Het is geweldig dat het COA ons heeft toegestaan om deze mensen te mogen entertainen. Het doorbreekt de dagelijkse sleur, maakt het kind in iedereen wakker én tovert een glimlach op ieders gezicht. Ook dat is de magie van het Magic Circus.”

De shows in het Burgemeester Reinaldapark zijn dinsdag en woensdag om 16 en 19 uur en donderdag alleen om 16 uur. Tickets zijn te koop bij alle vestigingen van Primera en online via www.magic-circus.nl.

Het optreden van maandag was erg leuk. Er kwamen veel bewoners op af en zij genoten zichtbaar! Het was mooi om te zien dat mensen ontspannen waren en moesten lachen om de stunteligheid van de clown en de kunsten van de acrobaten. Bij mensen die anders met grote zorgen rondlopen, leken die zorgen even wat meer op de achtergrond te zijn. Echt een mooie ervaring! Een echte aanrader!"

Heleen Meisner
Woonbegeleider, COA


Het gedeelte van het Magic Circus team dat het voorproefje verzorgde
Begin 2016 verscheen bij uitgeverij J.M. Meulenhoff een geweldige bundel columns:

Zolang er leven is - het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Digitaal verkrijgbaar in de iTunes Store:
iTunes Store Boek Zolang er leven is